تالابها در انتظار بارشهای پاییزی
معاون محیطزیست استان همدان گفت: منتظر بارشهای فصل پاییز و زمستان هستیم تا اتفاقات خوبی در خصوص تأمین آب تالابهای استان همدان بیفتد و تالابها آبگیری شوند.
به گزارش روابطعمومی اداره کل حفاظت محیطزیست استان همدان مهدی صفیخانی بیان کرد: در حال حاضر تالابهای همدان به دلیل پایان سال آبی در شرایط خشکی قرار دارند که این مسئله، به دلیل کاهش بارشها، پایین آمدن سطح آبهای زیرزمینی و تبخیر ایجاد شده است.
وی در خصوص وضعیت تالاب پیرسلمان اسدآباد اظهار کرد: تالاب پیر سلمان اسدآباد در دو سال گذشته بر اساس نوسانات آبی دچار خشکی شد که فرصتی شد تا اقدامات لایه روبی سطحی در بستر تالاب انجام گیرد و دیوارها و دریچههای ورود و خروج تالاب مورد تعمیر قرار گیرد تا مدیریت بهتری به منابع آبی داشته باشیم.
صفیخانی اظهار کرد: منابع تأمینکننده آب تالاب پیرسلمان، چشمهها هستند که به دلیل خشکسالیهای اخیر و کاهش بارشها، سطح آب منابع زیرزمینی بسیار ضعیف شده و در ماه آخر تابستان به سمت خشکی رفته است.
وی با اشاره به اینکه برداشت از ذخایر سفرههای آب زیرزمینی اطراف تالاب، برای کشاورزی در خشکی آن بیتأثیر نیست، بیان کرد: جدا از عوامل طبیعی مانند مشکلات بارندگی، برای حل مشکلات بیرونی مانند حق آبه تالاب و فرهنگسازی در محلات نسبت به نگاههای مردم به تالاب، اداره محیطزیست ورود پیدا کرده و سعی در رفع این مشکلات دارد.
معاون محیطزیست همدان عنوان کرد: در تلاش هستیم که چاههای آب زیرزمینی در حاشیه تالاب و اطراف آن بهینه و مدیریت شود.
وی افزود: باید میزان برداشتها بررسی و در حدی باشد که پاسخگو باشد؛ اما ازیکطرف هم باید به شرایط بارشها و خشکسالیهای پیدرپی بنگریم که طبیعتاً تبعات خشکی تالاب را به همراه داشته است.
فتنی است ۲۷ تالاب طبیعی و مصنوعی در استان همدان واقع شده است که آق گل، چم شور و پیرسلمان از تالابهای طبیعی و تالاب سد شیرین سو، کلان، آبشینه، اکباتان، سرابی، بهکندان و شنجور از تالابهای مصنوعی و انسانساخت استان همدان محسوب میشوند.
تالابها شامل دریاچه، رودخانه، برکه، مرداب، چمنزار مرطوب، شالیزار، توربه زار، واحه، مصب رودخانه، دلتاها، سواحل جزرومدی، سواحل دریا، مانگرو، صخرههای مرجانی، مخازن آب، استخرهای پرورش ماهی و حوضچههای نمک هستند.